Česká strana sociálně demokratická, ČSSD, Liberecký kraj

Česká strana sociálně demokratická

Liberecký kraj

Aktuálně


Zpráva předsedy KP pro krajskou konferenci 4. 6. 2020

Ne 7.června 2020

Vážené přítelkyně, vážení přátelé.

Ve funkci předsedy KP (dříve KVV) ČSSD pracuji od roku 2017, tedy již 3 roky. Při hodnocení činnosti za poslední období musím konstatovat, že se strana v našem kraji nikam zásadně neposunula. V roce 2019 jsme prohráli volby do Evropského parlamentu a sociální demokracie se v preferencích pohybuje několik let velmi nízko. Hnutí ANO Andreje Babiše nadále ovládá levicově smýšlející voliče.  Krajské předsednictvo v posledním období pracovalo bez zásadních komplikací, zvládli jsme nezbytnou a jistě bolestivou redukci nákladů na činnost strany. Zvláštní poděkování patří všem funkcionářům a zaměstnancům strany v našem kraji za jejich práci. Sociální demokracie v Libereckém kraji si nadále drží svoji členskou základnu, máme se tedy o koho opřít.

Na začátku roku 2020 postihla svět pandemie coronaviru a její důsledky změní současné mechanismy ve fungování společnosti, politickou činnost nevyjímaje. Svět se rychle mění, do popředí se dostávají témata jako je role státu při zajištění bezpečí a zdravotní péče pro své obyvatele, je tu s námi nová hrozba nezaměstnanosti, zdražování a poklesu životní úrovně a pohody obyčejných lidí.  Na podzim na začátku října proběhnou v naší zemi další volby do krajských zastupitelstev a do Senátu. Bude to pro nás tvrdá a těžká zkouška s vlivem na další fungování strany, její soudržnost a především budoucnost. Proto Vás chci všechny požádat o maximální aktivitu v přípravě na volby a přesvědčování co největšího počtu lidí, aby se zúčastnili voleb a volili ČSSD. Máme navrženou kandidátku v čele se silnou osobností v podobě zkušeného politika a starosty Josef Jadrného. Osobně ho i další kandidáty plně podporuji. Stejně tak Vás vyzývám k účasti ve volbách do Senátu a podpoře našeho kandidáta Jaroslava Křupaly na Českolipsku. Svou osobní zodpovědnost za výsledek podzimních voleb samozřejmě přijímám.

Na závěr mi dovolte, abych Vám popřál pevné zdraví, štěstí a živostí pohodu. Protože jsem optimista, tak stále věřím, že sociální demokracie má svou budoucnost a nikdo jiný, než její členové se o to musí postarat. Nezklamali jsme při pandemii, protože víme, jak řídit zemi. Naše základní hodnoty, které jsou svoboda člověka, spravedlnost a solidarita ve společnosti, nás nesmí ani v těžkých dobách opustit.

              

MUDr. Jan Mečl

Liberec, květen 2020